pauliproductie submenu
homeVoorpagina
overMijSymboolOver Pauli-Producties
joomlaSymboolJoomla!
wakandaSymboolWakanda
grafischSymboolGrafische producties
SeoSymboolTekst en vindbaarheid
Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen
Deze website hoort bij de tentoonstelling "Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de Aanbidding der koningen".
De tentoonstelling is van 1 december 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien in Het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch.


De tentoonstelling en de website maken deel uit van een project om meer inzicht en kennis te vergaren over de schilderijen en tekeningen van Jheronimus Bosch, zijn werkplaats en zijn navolgers, en om deze werken beter voor de toekomst te bewaren.
Om dit te bereiken zijn de schilderijen en tekeningen uitvoerig fotografisch gedocumenteerd volgens een standaardprotocol met opnamen in zichtbaar licht, infrarood en infraroodreflectografie. Röntgenopnamen zijn -mits beschikbaar- ook gedigitaliseerd.

De afzonderlijke macro-opnamen zijn aan elkaar geplakt (gestitched), geregistreerd en voor een website toegankelijk gemaakt door ze op te delen in duizenden kleine images (deep zoom images). Deze worden op de website getoond door middel van een set interactieve viewers die voor dit project zijn ontwikkeld. Hierdoor kan de bezoeker inzoomen op het schilderij en het in detail bekijken.

Naast de website heb ik ook van de helft van de schilderijen die op deze site worden getoond, de image-processing uitgevoerd.

Bekijk de website
terugTerug